nl uk
Over Ons

Campaign Manager

Eigenlijk ben ik een soort detective. Ik wil alles weten. Als Campaign Manager houd ik alle campagnes nauwlettend in de gaten. Ik hou van de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken.

DETECTIVE EN DUIZENDPOOT INEEN

Laura Stoef werkt inmiddels al een aantal jaar als Campaign Manager bij Blue Mango Interactive. Ze studeerde HBO Communicatie in Eindhoven en zit nu helemaal op haar plek binnen het team van online professionals. Online Marketing was destijds geen groot onderdeel van de opleiding, maar mede dankzij haar ervaring is ze een expert in haar vakgebied.

Bij haar vorige werkgevers (ASML en Rabobank) vond Laura het ontzettend interessant om aan het intranet van deze bedrijven te werken. Maar ze wilde het liefste bij Blue Mango aan de slag en kreeg hier een baan als Campaign Manager. In de jaren dat zij deze functie vervult, is ze een dubbelfunctie aangegaan met de afdeling Search als SEA specialist. Ze werkt dus voor twee afdelingen en is daardoor breed inzetbaar.

Laura:
“Eigenlijk ben ik een soort detective. Ik wil alles weten. Als Campaign Manager houd ik alle campagnes nauwlettend in de gaten, als het nodig is zelfs in het weekend. Ik hou van de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken.”

DUIZENDPOOT

Er zijn veel verschillende taken die het beheren van campagnes met zich meebrengt. Mediaruimte inkopen, de afdeling Creatie briefen, banners in het systeem zetten, nagaan of alles volgens schema verloopt, nagaan of de meetcodes functioneren, terugkoppelen naar de klant… Voor Laura is het continu wisselen tussen deze aspecten geen probleem.

Want als je weet waar je mee bezig bent en gestructureerd werkt, is er zelden reden voor stress. Het is volgens haar een kwestie van goed plannen en weten hoe je prioriteiten moet stellen. Daarnaast is leergierigheid een grote pré binnen de dynamische wereld van de Online Marketing omdat er binnen een korte tijd zoveel verandert.

Laura:
Ik vind het fijn om meer te leren, want ik wil absoluut niet stilstaan. Gelukkig leer ik iedere dag weer iets nieuws bij Blue Mango.

MENTOR

De kennis die Laura dankzij haar brede interesse en leergierigheid heeft opgedaan, komt niet alleen goed van pas tijdens haar huidige werkzaamheden. Blue Mango groeit gestaag in personeel en het lijkt haar dan ook erg leuk om in de toekomst een soort mentorfunctie te vervullen, waarbij ze nieuwe medewerkers kan opleiden.

Laura is niet alleen een pro op haar werk, maar ook op de Xbox.
Laura is niet alleen een pro op haar werk, maar ook op de Xbox.

Op dit moment is haar tijd daarnaast goed gevuld met haar eigen takenpakket. De afwisseling die de functie van Campaign Manager biedt, vindt ze één van de leukste aspecten van het werk en dit sluit perfect aan bij haar persoonlijkheid. Flexibiliteit is namelijk één van haar sterkste kanten en dat is een goede eigenschap om klantgericht te kunnen werken binnen een team van online specialisten.

Laura:
“Het team van Blue Mango bestaat uit zoveel verschillende mensen. Ieder heeft zijn of haar eigen specialiteit, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: behulpzaamheid. We staan altijd voor elkaar klaar en dat zorgt er ook voor dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga.”